5 landing pagina voorbeelden voor Goede Doelen

Meer donoren en vrijwilligers door het optimaliseren van landing pagina’s. 5 landing pagina voorbeelden voor Goede Doelen om conversie te verhogen.

GlobalOwls individuals

Landing pagina’s zijn een van de meest veelzijdige en handige tools voor online communicatie. Dit geldt met name voor goede doelen die een verhaal moeten vertellen.

Het kan zijn dat we veel tijd en geld hebben besteed aan advertenties en marketingcampagnes, maar onze conversiepercentages zijn nog steeds laag. Idealiter willen we dat de meeste van onze bezoekers donor worden. Gelukkig betekent dit niet noodzakelijk dat een volledige revisie nodig is. Gewoonlijk is het gebruikelijk om van onder naar boven te gaan. De kleinste wijzigingen zijn de meest kosteneffectieve en kunnen mogelijk de grootste resultaten opleveren en jouw goede doel online laten groeien : donaties, abonnees, vrijwilligers, enz. In dit artikel zullen we verschillende manieren bespreken om een ​​hoogconverserende landing pagina’s te maken voor goede doelen.

charity water landing page

1. De basis

Allereerst, wat is een bestemmingspagina of landing pagina? Een bestemmingspagina is een webpagina. Het heeft niet altijd links, intern of extern en bevat multimediabestanden zoals afbeeldingen, samen met de tekst. Het dient uitsluitend om de bezoeker naar een vooraf bepaald gewenst resultaat te leiden. Als een website een alledaagse winkel zou zijn, zou een bestemmingspagina een gesprek zijn met een vertegenwoordiger die de klant helpt een product te kiezen. Maar omdat we het hebben over digitale, online communicatiemiddelen zoals het internet en mobiele apparaten, hebben we geen oog in oog gelegenheid. In plaats daarvan gebruiken we tactieken zoals een bestemmingspagina om de aandacht van ons publiek te trekken. Het is belangrijk om te vermelden dat een landing pagina niet moet worden aangezien voor een verkooppagina. Een bestemmingspagina kan worden gebruikt om met een specifieke aanbieding te werken en verkeer van een specifieke plaats te bedienen. Met andere woorden, we kunnen afzonderlijke bestemmingspagina’s gebruiken voor verkeer van sociale media , blogberichten of webinars. De belangrijkste manier om dit te doen is om het aanbod van de bron van de link te matchen met de inhoud op onze bestemmingspagina.

2. Een campagne uitvoeren

We kunnen bestemmingspagina’s gebruiken als een snelle manier om online content voor specifieke campagnes te genereren. Het kan worden gebruikt om een ​​onderwerp te maken, afbeeldingen en een communicatiemethode, formulieren of call-to-action toe te voegen om het woord te verspreiden. In het geval van een goede doel moeten we één doel kiezen en dit bovenaan een pagina noteren. Op die manier weet de paginabezoeker precies wat hij moet doen wanneer hij jouw pagina opent.

3. Gerichte donaties

Ironisch genoeg heeft elke goede doel organisatie een donatieknop. Het probleem is dat bestemmingspagina’s meestal dezelfde boodschap bieden aan alle potentiële donoren. Een van de voordelen die we kunnen creëren op onze bestemmingspagina’s zijn aangepaste donatiepagina’s met gesegmenteerde berichten. Als een deel van de mensen zich heeft aangemeld tijdens een specifieke campagne, kunnen we een snelle bestemmingspagina met aangepaste berichten en afbeeldingen gebruiken om die campagne te versterken. Het kan ook worden gebruikt om onze kiezers op de hoogte te houden van de voortgang van de campagne en hoe onze organisatie deze heeft geholpen. Bestemmingspagina’s bieden ons de mogelijkheid om aangepaste berichten te maken en generieke donatiepagina’s te vermijden.

sightsavers landing page

4. Leveren van waarde

Omdat we in deze situatie worden beperkt door het gebruik van online media, is het maken van een effectieve pitch op internet aanzienlijk moeilijker dan persoonlijk.

We missen de voordelen van menselijke interactie, die misschien wel de grootste factor is om succesvol een punt te maken. Bovendien heeft online interactie onze aandachtsspanne aanzienlijk verkort. Dit betekent dat als we onze bezoekers niet onmiddellijk de informatie geven die ze nodig hebben, we slechts een paar seconden hebben voordat ze verder gaan. Gelukkig zijn er manieren om iemands aandacht te trekken en vast te houden.

De meest effectieve methode is om meteen te pitchen met een soort aanbieding die hen rechtstreeks ten goede komt. Laten we enkele voorbeelden eens bekijken. Als donaties ons doel is, moeten we een bezoeker vertellen hoe hun donatie de gewenste impact zal hebben en waar.

We kunnen meer leden krijgen door alle voordelen van deelname aan onze organisatie op te sommen. Om meer e-mailabonnees te krijgen, komen we terug op het idee om waarde te bieden. Het kan komen in vormen van gratis bronnen zoals gidsen, whitepapers en eBoeken in ruil voor hun e-mail. Als we gratis rapporten weggeven, moeten we de volledige naam ervan vermelden en de beschrijving van de voordelen die het biedt. Tot slot, als we op zoek zijn naar vrijwilligers, is het dezelfde formule. Door de voordelen van vrijwilligerswerk te vermelden en de visuele content van gelukkige vrijwilligers op onze evenementen te tonen, krijgt het hele proces een menselijk gezicht.

Voor meer informatie over hoe je deze combinatie van aandacht kunt krijgen, kunnen we altijd organisaties zoals de GWM SEO en webdesign professionals.

worldvision landing page

5. ons publiek kennen

Welke tactiek we ook gebruiken, deze moet specifiek zijn voor het soort publiek dat we voor ogen hebben. Voordat we daadwerkelijk een bestemmingspagina bouwen, moeten we onze due diligence doen en begrijpen wie op die pagina gaat landen. Wat willen we dat ze lezen? Hoe willen we dat ze zich voelen wanneer ze onze bestemmingspagina voor het eerst zien? En tot slot, wat is het dat ze wegnemen van de ervaring? Deze vragen moeten worden beantwoord voordat enige actie wordt ondernomen om een ​​bestemmingspagina te bouwen. Zodra we ze hebben, zal onze conversieratio vanaf de eerste smaak veel gunstig zijn bij het landen op onze pagina.

Bestemmingspagina’s kunnen, als ze goed worden uitgevoerd, een zeer krachtig hulpmiddel zijn voor ons als goede doel. Kortom, het moet eenvoudig, overtuigend en aandachtvast zijn. In ruil daarvoor kunnen ze ons helpen meerdere doelen te bereiken, zoals het uitbreiden van onze lijst met e-mailabonnees , het vergroten van ons aantal leden en het binnenhalen van meer donaties. Met deze effectieve methoden zullen we het verschil zien dat ze voor al onze doelen in een mum van tijd kunnen maken.

Jij hebt een verhaal te vertellen. Wij willen helpen.

Laten we memorabele content maken en tienduizenden mensen bereiken.

Zie hoe het werkt