Leuke fondsenwerving ideeën voor goede doelen

Fondsenwervingsevenementen organiseren voor goede doelen en heb je wat inspiratie nodig? Bekijk deze leuke fondsenwervende ideeën van Lilian Sue en start vandaag.

GlobalOwls individuals

Wanneer je online fondsenwerving beheerst en memorabele fondsenwervende ervaringen hebt gecreëerd, zoals taart gooien (of taart eten, als dat meer je snelheid is), is het logisch om over te gaan naar grotere evenementen.

Bij grote evenementen kan het vaak ontmoedigend zijn om een ​​budget te bedenken dat het evenement gedenkwaardig maakt, maar niet te veel kost. Maar geweldige evenementen hoeven niet extreem duur te zijn om gedenkwaardig te zijn en je hoeft niet op te offeren wat je aan het budget wilt houden.

In deze aflevering zal ik de nadruk leggen op enkele opwindende en memorabele fondsenwervende ideeën die gegarandeerd de kenmerkende evenementen worden voor jouw goede doel. Voor unieke fondsenwervende ideeën en ideeën voor online fondsenwerving , lees mijn vorige twee berichten in deze serie fondsenwerving.

Organiseer een Joint Games / Trivia Night

fundraising idea - trivia night

Als een grote fan van interactieve bordspellen vind ik een speelavond een geweldige manier om de lokale gemeenschap enthousiast te maken om tegen elkaar te concurreren. Je kunt de locatie in tweeën splitsen, waarbij de ene kant zich concentreert op het spelen van de verzameling geweldige bordspellen en de andere kant concurreert om een ​​vooraf bepaalde themalijst met trivia-vragen te beantwoorden. De vragen kunnen gaan over geografie, muziek, films, eten of een combinatie van alles, het is aan jou!

Je kunt een kleine toegangsprijs vragen voor het maandelijkse evenement en een selectie verfrissingen en snacks verkopen om nog meer geld op te halen. Winnaars van het trivia-gedeelte van de nacht kunnen met unieke prijzen worden beloond die kunnen bijdragen aan de gemeenschap, waardoor de kans groter wordt dat de games / trivia-nacht een van de kenmerkende evenementen van je goede doel wordt waar iedereen naar uitkijkt.

Host een Cook-Off

fundraising idea - cookoff

Dit evenement is het perfecte idee voor de gemeenschap om samen te komen met je goede doel en te genieten van een geweldige maaltijd, maar je kunt het ook gebruiken om geld in te zamelen.

Bepaal eerst wat je wilt serveren voor de cook-off (chili, clam chowder, paella, bouillabaisse enz.) En neem vervolgens contact op met een paar lokale koks om deel te nemen. Zodra dat is geregeld, kies je een datum / tijd, locatie en laat je via e-mail en sociale media weten dat je tickets verkoopt voor het publiek om elk recept te proeven! Plaats donatieboxen voor de ingang van elke chef zodat proevers met hun dollars stemmen op welk recept ze het meest genoten. Aan het einde van het evenement neemt de winnende chef een prijs mee naar huis en kun je tegelijkertijd veel geld inzamelen voor je doel!

Stel een feestje met vakantie / thema samen

fundraising idea - mystery party

Probeer het hosten van een vakantie of thema fundraising party. Het feest zou kunnen worden gecentreerd rond een bepaalde populaire feestdag of thema (bijv. Victoriaans Londen, steampunk, horror, film noir enz.) En het zou kunnen worden gehouden op een unieke locatie zoals een erfgoedhuis. Promoot het feest via sociale media , e-mail en andere middelen in de stad en laat de deelnemers weten dat van hen wordt verwacht dat ze samenwerken om een ​​mysterie tijdens het feest op te lossen. Je kunt toegangsprijzen online en aan de deur in rekening brengen met één prijs voor mensen in kostuum en een iets hogere prijs voor mensen in gewone straatkleding. Verkoop ook lotjes tijdens het evenement om extra geld in te zamelen en aan het einde van de nacht krijgen de aanwezigen die het mysterie oplossen een kleine prijs. Het is een geweldige manier om mensen te betrekken bij een leuke activiteit die hun hersenen aan het werk zet, terwijl ze meer ondersteuning krijgen voor je doel.

Houd een Music Bingo Night

fundraising idea - music bingo night

Regelmatige bingoavonden kunnen zeker heel leuk zijn, maar waarom zou je het niet wat spannender maken met muziekbingo? Als een oude liefhebber van veel muziekgenres, geniet ik altijd van de uitdaging om mezelf te testen om die ene artiest of dat nummer te noemen. Het werkt net als gewone bingo, behalve dat in plaats van kaarten met nummers, elk vierkant een nummer of artiest heeft. Spelers nemen deel door te luisteren naar de nummers die worden afgespeeld via het geluidssysteem.

Je kunt toegangskaarten voor het evenement verkopen, evenals versnaperingen en merkartikelen (als je goede doel die op voorraad heeft). Herinner deelnemers aan eventuele donatieboxen die je op de locatie hebt opgesteld. Net als de games / trivia-avonden is dit een ander evenement dat het potentieel heeft om een ​​kenmerkend tweemaandelijks evenement voor je goede doel te worden.

Lees mijn vorige twee artikelen over fondsenwerving voor goede doelen voor geweldige ideeën over online fondsenwerving en unieke, out-of-the-box initiatieven .

Auteur Bio:

Lilian Sue is een marketingcommunicatieprofessional met meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van geïntegreerde multi-channel marketingcampagnes (copywriting, sociale media & PR / mediarelaties) voor lifestyle-merken, indie-film- en televisieprojecten, B2B-bedrijven, toerisme / horeca en eten / drankmerken. Meer informatie over haar werk bij In Retrospect Writing Services.

Jij hebt een verhaal te vertellen. Wij willen helpen.

Laten we memorabele content maken en tienduizenden mensen bereiken.

Zie hoe het werkt