Social Media Monitoring Tools voor Goede Doelen

Jouw Goede Doel krijgt vermeldingen via vele kanalen. Gebruik deze Social Media Monitoring Tools om te zien wat er gebeurt en snel te antwoorden. Artikel geschreven door Lilian Sue.

GlobalOwls individuals

Wat is social media monitoring precies? Het is eigenlijk de meetkant van contentmarketing op sociale media . Social media monitoring is het proces waarbij verschillende online bronnen worden bekeken voor vermeldingen van jouw goede doel, hetzij op naam, via hashtags met een merk of via een link. Deze vermeldingen kunnen afkomstig zijn van blogs, websites, online kranten / media, video’s en op verschillende sociale platforms zoals Instagram en Twitter.

Vermeldingen kunnen op elk moment gebeuren op basis van de originele content die je deelt vanuit je blog , of content die je hebt samengesteld via een e-nieuwsbrief of Facebook. De kans is groot dat, als je het daarbuiten plaatst, er mensen zijn die de content op verschillende platforms delen en jouw organisatie / merk vermelden .

Waar social media monitoring echt zijn strepen haalt, is wanneer je een evenement promoot , een fondsenwervend initiatief of een influencer-campagne lanceert en consistente content updates deelt. Je publiek zal dit oppikken, vooral als je een hashtag van een merk gebruikt en ook begint te delen, opnieuw Tweet en hun eigen inhoud maakt met behulp van je speciale hashtag. Het bijhouden van alle vermeldingen en Tweets tijdens een campagne is bijna onmogelijk zonder een goed hulpmiddel tot jouw beschikking.

Hier zijn een paar gratis / redelijk betaalbare social media monitoringtools en hoe ze gebruikt kunnen worden voor goede doelen.

Talkwalker-meldingen

Talkwalker Alerts - social mention tool

Een alternatief voor Google Alerts, Talkwalker is ook gratis beschikbaar en stuurt je geen e-mailmeldingen per keer. Talkwalker Alerts scant elke beschikbare bron voor merkvermeldingen van websites zoals Mashable tot blogs, forums zoals Reddit en sociale media-feeds zoals Twitter en verzamelt ze allemaal voor jou in één e-mail.

Talkwalker geeft jou de beste resultaten met vermelding van jouw merk of trefwoord (zoals de Tweets met de meeste betrokkenheid), waardoor ze een geweldige gratis waarschuwingsservice zijn met vermeldingen van sociale media. Je kunt ook de gewenste resultaten filteren op basis van bronnen, dus als je alleen blogbronnen wilt, kun je ze hebben. Ze bieden ook de mogelijkheid om in te stellen hoe vaak je meldingen in je inbox wilt ontvangen.

Social Mention

Social Mention tool

Social Mention , een ander gratis hulpmiddel voor sociale monitoring, controleert blogs, microblogs, afbeeldingen , opmerkingen, bladwijzers, evenementen, audio, vragen en video’s voor alle vermeldingen van jouw organisatie. Vermeldingen worden vervolgens weergegeven op de resultatenpagina en je kunt de resultaten exporteren in een RSS-feed, e-mailwaarschuwing of CSV / Excel-bestand. In de linkerzijbalk zie je dat Social Mention meet hoeveel re-tweets er waren van elke vermelding, hoeveel auteurs de content hebben gedeeld, wanneer de laatste vermelding was, hoeveel uren elke vermelding en de topzoekwoorden , bronnen, gebruikers, hashtags voor de resultaten.

Bovendien vertelt de zijbalk je ook of het sentiment positief of negatief is en wat de kracht, het bereik en de passie is voor alle vermeldingen. Met andere woorden, de tool berekent hoe ver elke vermelding heeft bereikt, of het publiek gepassioneerd is over de inhoud en hoe sterk deze is gebaseerd op het aantal mensen dat er interactie mee heeft.

Twilert

Twilert - social mention tool

Twilert , een betaalbaar en gebruiksvriendelijk Social Media monitoringtool voor Twitter, legt alle merkvermeldingen op het platform vast, inclusief die met URL’s, trefwoorden en merkhashtags. Je kunt het ook instellen om vermeldingen in realtime op te nemen, zodat er niets onder de radar valt. Met de geavanceerde Booleaanse zoekopties kun je diepere zoekopdrachten uitvoeren naar de tweets die je wilt zien, zodat je gebruikers kunt volgen, trefwoorden kunt uitsluiten / opnemen en kunt zoeken naar specifieke tweets op basis van taal of locatie.

Elke tweet wordt naar jou verzonden via e-mailoverzicht en de zoekgeschiedenis en e-mailoverzicht houden alle belangrijke tweets bij, zodat je ze kunt retourneren wanneer je maar wilt. Je kunt ook meerdere merkaccounts en zoekopdrachten tegelijkertijd volgen en de samenvattingen e-mailen naar vooraf bepaalde groepen.

E-mailmeldingen die rechtstreeks naar jouw inbox worden verzonden, kunnen jou ook helpen bij het beantwoorden van vragen van potentiële donoren, zelfs als ze vergeten jouw account te taggen. De meest populaire optie is het Pro-pakket, dat $ 19 / maand is, maar waarmee je 20 alerts kunt maken en onbeperkte alert emails kunt hebben, een doorzoekbare geschiedenis en de mogelijkheid om vermeldingen in RSS-feeds te exporteren.

SocialClout

SocialClout - social mention tool

Met SocialClout kun je sociale gesprekken volgen met realtime berichtgeving op Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram en YouTube. Met de zoekfunctie voor zoekwoorden kun je een campagnehashtag, merken, services en zelfs andere organisaties volgen die op verschillende social media netwerken worden vermeld.

Inzichtelijke rapporten analyseren talloze gegevenspunten en stellen jou in staat om alle statusupdates van elk sociaal platform te bekijken, evenals de geografische en demografische gegevens van waar de gesprekken over jouw campagnes en organisaties plaatsvinden. De geautomatiseerde sentimentanalyse helpt jou te identificeren wie jouw merkverdedigers / belangrijke beïnvloeders zijn en of er negatieve sentimenten rond jouw merk zijn.

Met het Starter Plan krijg je 30 dagen extra geldigheid voor $ 49 USD waarmee je maximaal 5 sociale media-accounts en 5 verschillende platforms kunt toevoegen. Je kunt ook tot 7 diepgaande rapporten genereren en maximaal 4 profielen van concurrenten analyseren met prioritaire e-mailondersteuning om jou te helpen wanneer je vastzit. Telkens wanneer je vastloopt, heeft SocialClout tientallen tutorials, blogberichten en ondersteuning per e-mail / chat om eventuele vragen te beantwoorden.

Auteur Bio:

Lilian SueLilian Sueis een marketingcommunicatieprofessional met meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van geïntegreerde multi-channel marketingcampagnes (copywriting, sociale media & PR / mediarelaties) voor lifestyle-merken, indie-film- en televisieprojecten, B2B-bedrijven, toerisme / horeca en eten / drankmerken. Meer informatie over haar werk bij In Retrospect Writing Services.

Jij hebt een verhaal te vertellen. Wij willen helpen.

Laten we memorabele content maken en tienduizenden mensen bereiken.

Zie hoe het werkt