3 Eenvoudige manieren om Klimaatverandering tegen te gaan

Wil je klimaatverandering tegen gaan? Deze 3 gewoontes hebben de meeste impact op onze planeet. Ontdek hoe jij kunt helpen klimaatverandering tegen te gaan.

Willen mensen klimaatverandering tegen gaan?

Natuurlijk willen zij dat!

Mensen moeten gewoon:

  1. de impact begrijpen die ze op onze planeet hebben;
  2. eenvoudige alternatieven hebben.

Welke van onze acties hebben de grootste impact voor het tegengaan van klimaatverandering?

  1. minder voedsel verspillen;
  2. een plantenrijk dieet volgen;
  3. minder energie en water verbruiken.

Project Drawdown heeft onlangs een rapport opgesteld waarin 30 gedragingen worden benadrukt die mensen kunnen nemen om klimaatverandering te voorkomen. De top drie oplossingen omvatten minder voedsel verspillen, een plantenrijk dieet volgen en minder energie en water verbruiken.

Nou, dat is het dan! Succes. Laten we allemaal ons steentje bijdragen om miljarden dieren te redden, een rijke en weelderige planeet achter te laten voor toekomstige generaties en nog veel meer.

Maar dat is het em juist …

Het is gemakkelijk om aan te geven wat we moeten doen en waarom we het moeten doen. Maar hoe begrijpen we de impact echt? Hoe lezen we nog geen ander artikel over klimaatverandering en gaan we 5 seconden later over tot de orde van de dag?

Ik ben een voorstander van aardig zijn voor dieren, het helpen van mensen en alles  om ons heen. Ik geloof dat we dat allemaal zijn. Maar hoe komt het dat zelfs ik moeite heb om regelmatig plantenrijk voedsel te eten in plaats van vlees, waarom gooi ik dan nog steeds voedsel weg, waarom …?

Omdat het starten van een nieuwe gewoonte moeilijk is. Een oude gewoonte veranderen is nog moeilijker!

Ik geloof dat we ook aardig voor onszelf moeten zijn. Als we verandering willen bewerkstelligen, maar we kopen nog steeds plastic tassen in plaats van onze eigen tassen naar de supermarkt te brengen, dan is dat prima. Zolang we ons hiervan bewust zijn en ons best doen om de volgende keer niet te vergeten.

Een gewoonte vormen kost tijd!

Zeggen: “dit klimaatding is duidelijk niets voor mij”, “ik kan dit niet”, is het ergste wat je kunt doen.

Wees gewoon bewust van wat je doet, wees aardig voor jezelf en na een tijdje zul je merken dat het veel gemakkelijker wordt om;  minder water, elektriciteit en plastic te gebruiken, om minder voedsel weg te gooien, noem maar op. Waar jij je ook aan wilt committeren.

Laat onder het artikel weten wat je uitdagingen zijn om een ​​gewoonte aan te gaan om klimaatverandering aan te pakken en wat voor jou heeft gewerkt om goede gewoonten op te bouwen.

We zijn allemaal anders. Verschillende verhalen werken voor verschillende personen.

Sommige mensen stopten helemaal met het eten van vlees toen ze ontdekten dat bijvoorbeeld varkens net zo slim zijn als kinderen van 3 jaar oud. Of dat natuurlijk alle dieren die we eten blij, verdrietig of bang kunnen zijn, net als mensen.

Anderen doen echt hun best om geen plastic te gebruiken, omdat ze zien hoe hun favoriete stranden vervuild raken.

Anderen maken zich zorgen over de planeet die ze achterlaten voor hun kinderen.

We reageren allemaal op verschillende verhalen. Maar we weten allemaal dat we meer kunnen doen om klimaatverandering tegen te gaan.

Eén stap tegelijk. Raak niet overweldigd. Het is niet alles of niets. Kleine daden maken ook een verschil.

Bedankt voor de moeite!

Jij hebt een verhaal te vertellen. Wij willen helpen.

Laten we memorabele content maken en tienduizenden mensen bereiken.

Zie hoe het werkt