De algoritmes achter Facebook en Instagram
We proberen allemaal de aandacht van het publiek te trekken op Facebook of Instagram. Geweldige content is niet genoeg, maar begrijpen van het algoritme helpt. Een speciale gast post van Michael Vuong.
Vandaag gebruiken we Instagram om onszelf uit te drukken door middel van afbeeldingen. Met meer dan 800 miljoen gebruikers kunnen we zeggen dat dit platform het publiek heeft om jouw merk op te bouwen . Het hebben van een stem op dit platform kan vele deuren voor jou (als individu) of als merk openen.
‘ Foto’s zeggen meer dan duizend woorden ‘. Dat is de reden waarom Instagram zo’n sterk platform is, slechts een blik op een foto en je begrijpt de context van de boodschap die wordt afgeleverd. Dit is de reden waarom veel influencers dit platform ook gebruiken om hun gemeenschap te bereiken. Met het aantal gebruikers is het echter steeds moeilijker geworden om jezelf te onderscheiden. Zelfs wanneer je jezelf succesvol van de rest onderscheidt, hoe laat je jouw werk dan zien aan die 800 miljoen gebruikers? Er zijn eenvoudige hacks waarover je misschien eerder hebt gelezen in dit Mashable-artikel. Eenvoudige hacks zoals engagementgroepen en powerlikes. Met de introductie van het algoritme op Instagram is het spel veranderd.
Wat is Facebook’s EdgeRank en waar wordt het voor gebruikt?
Met de introductie van het Edgerank-algoritme van Facebook in 2009 is er veel veranderd op het gebied van organische inhoud (video of afbeeldingen die worden getoond zonder te worden betaald om te promoten). Dit algoritme is geïmplementeerd in de nieuwsfeed van Facebook. Sinds deze introductie van EdgeRank is er veel veranderd in het algoritme . Met de gedragsveranderingen van de gebruikers hebben we gemerkt dat video-inhoud meestal de voorkeur geniet boven gewone tekst of stilstaande beelden. Dit heeft een verschuiving van het algoritme veroorzaakt (vanaf de laatste algoritmewijzigingen van 2018). EdgeRank bekijkt verschillende aspecten voordat hij besluit jouw content aan een groep mensen te laten zien. Het gebruikt drie factoren om te beslissen of jouw inhoud echt waarde heeft voor het publiek.
Tip: om echt grip te krijgen met video, probeer dan het 1: 1-formaat te gebruiken, dit neemt de meeste ruimte in een nieuwsfeed in beslag wanneer je er doorheen bladert met een mobiel apparaat.
Belangrijkste factoren voor het Facebook-algoritme
Zoals eerder vermeld, zijn er verschillende factoren waarmee Facebook’s algoritme rekening houdt voordat het aan het publiek wordt getoond. Facebook’s algoritme kijkt vooral naar drie factoren:
- Affiniteit : de interactie die je hebt met je publiek. Het kijkt in feite naar eerdere interacties, zoals of ze op je links hebben geklikt, dat ze je berichten leuk vonden of erop hebben gereageerd. Het is belangrijk op te merken dat het nieuwsfeed-algoritme is bijgewerkt met Last Actor. Dit element kijkt naar je laatste 50 interacties die je op Facebook had.
- Gewicht : welke prioriteit EdgeRank aan jouw bericht geeft, is gebaseerd op het type van jouw bericht. Er is een bepaalde hiërarchie omdat een bepaald type inhoud meer tractie genereert. Foto’s en video hebben de hoogste prioriteit, gevolgd door links en onder aan iedereen een statusupdate voor platte tekst.
- Tijdsverval : Eenvoudig gezegd, hoe oud is je bericht? Hoe langer het binnen het platform circuleert, hoe minder waarschijnlijk het (opnieuw) aan zijn gebruikers zal tonen. Voor gebruikers die een of twee keer per week langskomen, wordt dit echter nog steeds weergegeven. Mensen die meer inchecken dan het bovengenoemde voorbeeld, zullen jouw bericht minder waarschijnlijk zien.
Waarom is het nu belangrijk om de EdgeRank van Facebook te begrijpen wanneer je Instagram gebruikt? Gezien het succes van dit algoritme en Instagram is eigendom van Facebook, wordt verwacht dat een soortgelijk algoritme op het platform wordt gebruikt. Bij het gebruik van beide platforms en met de informatie die ik heb, merkte ik dat er verschillende overeenkomsten waren. Bijvoorbeeld: als ik een themafoto of een foto op de verkenningspagina (op Instagram) leuk vond, zou het me vergelijkbare foto’s of foto’s van hetzelfde account blijven tonen. Als je de persoon echter al volgde en je de inhoud van de pagina leuk vond vond, zou het nieuwe inhoud van die pagina bovenaan je nieuwsfeed plaatsen.
Belangrijkste factoren voor het Instagram-algoritme (bevestigd!)
Instagram heeft een aantal belangrijke factoren bevestigd bij het bepalen hoe berichten aan volgers worden getoond. Aan een kleine selectie van journalisten legde Instagram uit hoe het algoritme werkt en sloeg het de geruchten rond het algoritme kapot. Er zijn drie hoofdfactoren:
- Interesse : hoeveel jij geïnteresseerd bent in de post, wordt bepaald aan de hand van gedrag in het verleden en mogelijk machine-visuele analyse van inhoud en post. Als de interesse voor een bepaalde niche hoog is, wordt deze hoger gerangschikt in jouw feed.
- Recentheid : hoe recent is de afbeelding of video gepost. Het zal prioriteit geven aan degenen die recenter bovenaan staan dan de oude.
- Relatie : Relatie is belangrijker dan ooit geweest. Deze factor kijkt naar eerdere en huidige interacties met de persoon. Interactie omvat reageren op hun bericht en worden getagd in hun foto’s.
Naast deze drie hoofdfactoren zijn er drie extra factoren die het algoritme op een minder grote manier beïnvloeden dan de eerder genoemde:
- Frequentie : hoe vaak opent de gebruiker zijn of haar app omdat deze erop is gericht jou het beste bericht te tonen sinds jouw laatste bezoek.
- Volgende : dit is gebaseerd op het aantal mensen dat een gebruiker volgt. Hoe groter het getal, hoe groter de breedte van auteurs. Dit betekent dat jij mogelijk minder van een specifieke persoon ziet. Dus als je op de hoogte wilt blijven van een specifieke persoon, wil je misschien de berichtmeldingen inschakelen 😉
- Gebruik : dit deel kijkt naar het gedrag, hoe lang besteedt een gebruiker aan browsen, zodat wordt bepaald welk bericht het beste moet worden weergegeven.
Laten we bij het begin beginnen
Voordat ik verder ga, moet ik toegeven dat ik me niet volledig heb gecommitteerd aan het maken van dagelijkse content op Instagram. Ik heb zelfs nieuwe content om mijn account opnieuw op te bouwen (heb je suggesties? Zou graag van je horen in de reacties hieronder!). Dit weerhield me er niet van om anderen op het platform te blijven volgen en ermee te communiceren. Ik bestudeerde de zogenaamde Instagram-hackers zoals Len Gordon , Justin Wu en The Social Good Girl .
Omdat het originele artikel in het Engels is geschreven, blijf ik Len Gordon gebruiken, zodat je de inhoud kunt bestuderen die hij via meerdere accounts en zijn persoonlijke (merk) Instagram heeft gemaakt. Als ik naar zijn feed kijk, probeert hij een verhaal te vertellen. Het verhaal van een ondernemer en de strijd om het (persoonlijke) succes te krijgen waar de meesten van ons voor gaan. De feed wordt gemengd met citaten, video’s en de reis. De feed heeft zijn consistentie en is gericht op een specifieke niche binnen het platform. Maar daar stopt het niet, als je goed kijkt (en hem volgt) kun je door je activiteitenfeed heen zien dat hij actief communiceert met zijn publiek en met de gemeenschap binnen zijn niche.
Wat kunnen de Gram-hacks van Len Gordon je leren?
Ik heb Len Gordon nauwlettend gevolgd en ontdekte dat hij zijn reis documenteerde op Instagram en binnenkort zijn boek Gram Hacks zou uitbrengen . Ik had het voorrecht een exemplaar van zijn boek te ontvangen en begon zijn boek te lezen.
Je vraagt je misschien af wat de inhoud van het boek is. Laten we het u gemakkelijk maken en u deze recensie geven over Gram Hacks . Gram hacks is een boek dat je inzichten op het platform van Instagram laat zien. Het gaat diep in op het Instagram-algoritme en legt uit hoe je meer betrokken kunt zijn bij je publiek. Er zijn veel boeken die je de vuile ‘geheimen’ van Instagram laten zien. De richting die Len Gordon met dit boek ging, was niet om je de geheimen te geven, maar om de echte drukte op het platform min of meer bloot te leggen en je te laten begrijpen hoe anderen zo vaak in je feed worden getoond.
Het boek geeft je geen eenvoudig stappenplan van A tot Z. Wat wordt getoond, zijn de factoren die jou mogelijk kunnen helpen meer blootstelling te krijgen. De gegeven voorbeelden en methoden zijn geen potentiële theorieën, maar zijn gericht op praktische aspecten. Hoewel dit boek je elk hulpmiddel en proces uitlegt om een behoorlijke hoeveelheid groei van je account te krijgen, komt het nog steeds neer op een belangrijk ding.
De kwaliteit van jouw inhoud is een van de belangrijkste dingen wanneer je begint op het platform. Laat jouw visie op wat je wilt creëren of leveren aan jouw doelgroep afgestemd op jouw verhaal of content.
Wat vind ik van Gram-hacks?
Dit boek is bedoeld voor gebruikers die succesvol willen zijn op Instagram. Het maakt niet uit of je een merk of individu bent. Het is niet ingewikkeld om te lezen en voorwaarden worden tot een minimum beperkt, dit verbetert de leesbaarheid van het boek. Tips in dit boek zijn erg praktisch en niet gebaseerd op een theorie op internet. Ik zou aanraden dit boek te kopen voordat je overweegt om Instagram-workshops, cursussen of coachsessies te volgen.
Geïnteresseerd in het boek? Koop vandaag nog jouw exemplaar Gram Hacks en beheers Instagram !
Lees gerelateerde artikelen
- Lees Goede Doelen Marketing artikelen, volg de adviezen en bereik meer donateurs
- Vind duizenden Gratis Stock Foto’s voor Goede Doelen
- De voordelen van het bloggen voor goede doelen
- Social Media Automation voor Goede Doelen
- Goede doelen marketing: online supporters en donoren winnen
- Hoe goede doelen effectiever kunnen worden met online marketing
- Scott Harrison, oprichter en CEO van Charity Water over het runnen van goede doelen
Jij hebt een verhaal te vertellen. Wij willen helpen.
Laten we memorabele content maken en tienduizenden mensen bereiken.