Hoe goede doelen effectief kunnen werken met freelancers

Leer hoe goede doelen effectief kunnen werken met freelancers zodat jij jouw non-profit beter kunt laten groeien. Een gast blog door Emma Miller.

GlobalOwls individuals

Naarmate je goede doel groeit, heb je veel om blij over te zijn.

Dit betekent echter ook meer werk en je zult waarschijnlijk meer mensen moeten inhuren. Voor goede doelen met een beperkt budget lijkt het werken met freelancers een logische optie.

Werken met freelancers is echter niet hetzelfde als werken met werknemers.

Je moet bekend zijn met de meest voorkomende problemen die zich voordoen bij het inhuren van externe werknemers en bereid zijn om eventuele problemen op tijd op te lossen.

Veel gebruikte freelancingsites voor goede doelen

Een van de grootste problemen waarmee goede doelen worden geconfronteerd bij het zoeken naar freelancers, is het vinden van een persoon wiens visie en ervaring bij hun missie passen. Dit is de reden waarom je het internet breed moet doorzoeken en een van de meest effectieve plaatsen om te beginnen met zoeken zijn freelance sites zoals:

  • Upwork is een van de breedste freelance-platforms, ideaal voor zowel jouw langetermijn- als kortetermijnprojecten.
  • Freelancer is een van de populairste freelance-platforms die er zijn. Je kunt een project posten en de biedingen van freelancers rechtstreeks ontvangen of zelfs een wedstrijd voor hen organiseren.
  • 99designs is een platform voor freelance ontwerpers. Net als bij Freelancer kun je wedstrijden organiseren.
  • Freelance Writing Gigs is een geweldige optie voor elke non-profitorganisatie die zichzelf wil positioneren als een gezaghebbende informatiebron. Hier vindt je contentschrijvers en strategen die HQ-content voor je maken, van artikelen tot infographics.
  • College Recruiter is een site voor studenten die op zoek zijn naar verschillende freelance carrières.

Met deze platforms kun je door het profiel van freelancers bladeren, zien hoeveel ze in rekening brengen en controleren of ze al met goede doelen hebben gewerkt die vergelijkbaar zijn met die van jou.

Deze platforms kunnen je helpen om freelancers te vinden in verschillende niches, van virtuele assistenten tot boekhouding. Toch zijn ze vooral belangrijk voor organisaties die een non-profit marketingstrategie willen ontwikkelen . Ze helpen je ervaren copywriters, contentstrategen, SEO-experts en webontwikkelaars te vinden en aan te nemen die je helpen bij het opbouwen van een herkenbare online identiteit , het bekend maken van je visies en missie en jezelf positioneren als leider.

Pro-tip: er zijn ook tal van non-profitorganisaties zoals Idealist.org, Philanthropy Journal’s Job Board of Chronicle of Philanthropy die je ook moet bekijken.

Spreek de frequentie van communicatie af

Tegenwoordig geloven veel werkgevers dat we met geavanceerde technische oplossingen geen rekening hoeven te houden met de fysieke locatie van een kandidaat bij het inhuren van hen. Dit hoeft echter niet zo te zijn.

Laten we een voorbeeld nemen van verschillende tijdzones. Tenzij een freelancer ermee instemt op jouw tijd te werken (en dat zal waarschijnlijk niet gebeuren), kan tijdsverschil een belangrijk communicatieprobleem worden. Wat zou jij doen als jouw website niet werkt en jouw freelance ontwikkelaar 10 uur vooruit is? De kans dat ze je e-mail of telefoontje beantwoorden, is extreem klein.

Dit betekent natuurlijk niet dat je geen freelancers uit andere landen moet inhuren. Je hoeft alleen maar met hen te praten en tot een duidelijk begrip te komen wanneer en hoe jullie communicatie zal plaatsvinden. Vraag ze openlijk wanneer je ze kunt bereiken en via welke kanalen. Maak ook afspraken over de acceptabele vertraging bij het beantwoorden van e-mails, of dit nu 6 uur, 12 uur of 24 uur is.

Kies de juiste communicatiemodus

Met de opkomst van IM-tools en samenwerkingsplatforms is realtime communiceren met jouw medewerkers nog nooit zo eenvoudig geweest, ongeacht hun locatie en tijdzones.

Maar omdat het aantal van deze tools constant toeneemt, moet je de meest effectieve communicatiekanalen kiezen die voor jou en een freelancer werken.

  • Projectbeheertools zoals Trello, Basecamp of Asana zijn altijd een geweldige manier om meerdere projecten en mensen tegelijkertijd te beheren. Trello en Asana hebben gratis plannen, wat een geweldige geldbesparing is voor jouw non-profit.
  • Slack heeft meerdere opties zoals groepschats, directe berichten, bureaubladmeldingen en doorzoekbare archieven. Het is een geweldige optie die zowel de productiviteit als de samenwerking van jouw team verhoogt.
  • Skype en Google Hangouts zijn geweldig als je face-to-face communicatie nodig hebt met een freelancer. Op deze manier kun je enkele complexe ideeën en problemen op een efficiëntere manier verwerken.

Communiceer jouw doelen en verwachtingen duidelijk

Zorg ervoor dat je duidelijke doelen stelt voordat je een freelancer inhuurt. Je moet eerst nadenken over hun taken en verantwoordelijkheden om jouw verwachtingen aan hen kenbaar te maken. Net als jouw full-stack medewerkers moeten non-profit freelancers weten wat er van hen wordt verwacht en waar ze aan toe zijn. Om onaangename verrassingen een dag voor de deadline te voorkomen, vraag je of ze akkoord gaan met de regels en of ze er professioneel aan kunnen voldoen.

Eindelijk, controleren en herzien als dat nodig is

Alleen omdat je een freelancer hebt gevonden die voldoet aan de normen van jouw goede doel, wil nog niet zeggen dat je achterover kunt leunen en ontspannen. Integendeel, je zou hun voortgang regelmatig moeten volgen en bij hen moeten inchecken om te zien of de doelen die je hebt gesteld nog steeds werken. En omdat jouw project in de loop van de tijd verandert, moet je bepaalde aanpassingen maken en een freelancer op de hoogte houden.

Ik hoop dat dit helpt!

Jij hebt een verhaal te vertellen. Wij willen helpen.

Laten we memorabele content maken en tienduizenden mensen bereiken.