User Generated Content integreren om goede doelen te promoten
Goede doelen gebruiken al jaren de kracht van User Generated Content om hun doel te promoten. Hier lees je hoe je kunt profiteren van de wens van jouw gemeenschap om te helpen.
De marketingstrategie van goede doelen is een van de belangrijkste functies. Het kan de reden zijn waarom jouw goed doel wel of geen vertrouwensrelatie smeedt met haar doelgroep, donoren of de gemeenschap. Dit betekent dat jouw hele marketingstrategie gericht moet zijn op het promoten van jouw merk en het opbouwen van vertrouwen bij jouw gemeenschap.
Om jouw marketingstrategie echt geweldig te maken, moet je User Generated Content (UGC) gebruiken. Dit zorgt ervoor dat relevant verkeer naar jouw site wordt geleid, jouw online doelgroep wordt betrokken en het aantal donaties dat je ontvangt, toeneemt, wat tenslotte het primaire doel is.
UGC is super krachtig, met het potentieel om volledig te veranderen hoe jouw organisatie online verschijnt. Dit is precies hoe je User Generated Content kunt integreren en er een promotie van kunt maken zonder winstoogmerk.
Wat is User Generated Content?
Laten we beginnen met de basis: wat is UGC? In de eenvoudigste bewoordingen is het content die is gemaakt door onbetaalde bijdragers of, beter gezegd, fans en volgers. Dit kan alles zijn, van afbeeldingen, video’s, blogberichten, tweets, beoordelingen en alles en nog wat je maar kunt bedenken.
Het is gewoon de handeling van de online gebruikers, die niet direct betrokken zijn bij of in dienst zijn van het merk, gratis, effectieve promotie.
Het lijkt misschien nog een van de steeds groeiende marketingtermen, maar UGC is eigenlijk gebruikt voor het grootste deel van het internetleven. We kunnen het achtervolgen vanaf 2009 toen Burberry al hun fans vroeg foto’s te uploaden van zichzelf met hun iconische trenchcoat.
Burberry koos hun favorieten en toonde ze op hun Facebook-pagina. Het feit is dat het werkt.
“Mond-tot-mondreclame is nog steeds een van de krachtigste tools voor merken, zelfs in een digitaal tijdperk. Wanneer mensen beslissen waar hun geld naartoe gaat, is het gemakkelijk te begrijpen waarom UGC zo belangrijk is. ”- Amanda Sparks, digitale marketeer en auteur van TopDownWriter .
Waarvoor kan User Generated Content worden gebruikt?
Nu we weten hoe krachtig UGC kan zijn, moeten we weten wat we met al die kracht moeten doen. Het is niet zo eenvoudig en, verrassend genoeg, kost het veel marketinginspanningen. Het opbouwen van een sterke community die betrokken is bij jouw merk, vereist unieke content, regelmatige updates en spannende betrokkenheid.
Onderzoek toont aan dat 84% van de millennials zei dat UGC hen heeft beïnvloed om aankopen of donaties te doen op sites zonder winstoogmerk.
Met dit in gedachten, kan UGC niet alleen worden gebruikt om een aanhang op te bouwen, meer verkeer aan te trekken, maar het kan ook leiden tot meer inkomsten. Is dat niet gewoon ongelooflijk?
Mensen delen graag
Het is cruciaal dat je ook begrijpt waarom consumenten delen. Met deze kennis kun je nauwkeurig voorspellen welke content mensen zal verleiden om te delen, leuk te vinden en aan te trekken.
Het komt neer op eenvoudige psychologie – mensen vertellen graag andere mensen wat ze doen, steunen en hun geld uitgeven. We zijn sociale wezens. Hier zijn slechts enkele redenen waarom mensen online content delen.
- Bijdrage – Mensen houden ervan een rol te spelen in het bijdragen aan iets groters en waardevollers. Ze houden ervan zich meer gehecht en voldaan te voelen. Dit zou verklaren waarom zoveel mensen online petities ondertekenen.
- Hun eigen persoonlijke merk – Social media hebben elk individu zijn eigen “merk” gegeven als je wilt. Wanneer mensen iets delen, willen ze dat mensen weten dat er op de een of andere manier aan gehecht is.
- De sociale wedstrijd – Het is misschien niet de meest onbaatzuchtige reden, maar het is natuurlijk. Social media hebben ons allemaal gemakkelijke toegang gegeven tot opscheppen. Mensen zijn in een constante strijd met anderen om beter te worden.
- De goodwill – onze persoonlijke favoriete reden, vooral voor goede doelen. Mensen zijn over het algemeen inherent goedaardig. We willen anderen helpen, we willen het woord over goede doelen verspreiden en steun tonen aan diegenen die geweldige dingen doen.
Met deze factoren in gedachten, kun je beginnen te overwegen welke content je kunt maken om een succesvolle UGC-campagne te maken.
Hoe kunnen goede doelen mensen aanmoedigen om content te maken en te delen?
Zit op dezelfde platforms als jouw doelgroep
Welke sociale media-platforms gebruik je? Je hoeft ze niet allemaal te gebruiken, maar misschien is het tijd om buiten je comfortzone te dwalen. Doe een beetje onderzoek, ontdek waar jouw demografie is, welke platforms ze gebruiken en waar jouw nieuwe donateurs vandaan komen.
“Het is altijd een goed idee om op de drie belangrijkste platforms voor sociale media te zijn: Facebook, Twitter en Instagram. De meeste mensen zullen merken en bedrijven taggen in hun media gerelateerd aan een organisatie. Als je niet op sociale media bent, is het gewoon een gemiste kans. ”- Alan McGill, senior marketingmanager bij Top Australia Writers .
Hashtag-campagnes
Als je al een toegewijde reeks volgers hebt, is het misschien tijd om een hashtag-campagne te starten . Dit is gewoon waar je jouw publiek aanmoedigt om een specifieke, unieke hashtag te gebruiken . Dit kan ertoe leiden dat jouw sociale kanalen en bijgevolg jouw organisatie naar de top van trending-pagina’s worden gepusht.
Dit is echt een geweldige manier om in de feeds van nieuwe mensen te verschijnen. Dit zal jouw volgers, verkeer en, hopelijk, donaties verhogen.
Dit is ook een geweldige manier om met je bestaande volgers om te gaan, door ze te laten weten dat je ze waardeert. Het opnieuw posten van hun foto’s of video’s, met de aangewezen hashtag, creëert een echte relatie.
Maak een wedstrijd aan
Iedereen houdt van gratis dingen, mensen houden van winnen en de meeste mensen houden van een wedstrijd. Je hebt meer dan waarschijnlijk gezien en zelfs deelgenomen aan een sociale netwerkcompetitie – ze trekken echt mensen aan.
Om dit te doen, maak je gewoon een bericht dat iets geweldigs biedt, stel je een aantal richtlijnen op en wacht je op de reactie. Misschien kunnen de regels zijn: “post een foto, tag ons, vind ons leuk en deel dit voor jouw kans om te winnen.”
Dit soort wedstrijden kan tal van nieuwe klanten en trouwe volgers naar jouw website leiden. Als goed doel kunnen mensen zich zelfs gedwongen voelen om een klein beetje geld te doneren. Het is een win-win voor alle betrokkenen.
Vragen
“Als je het niet vraagt, is het antwoord altijd nee” – wijze woorden van Nora Roberts, en uiterst relevant in deze context. Het is absoluut geen kwaad mensen te vragen te liken, te reageren en te delen. Als je een nieuwe like krijgt, is het een prestatie.
Vraag de teamleden, vrijwilligers en klanten om jouw boodschap te verspreiden. goede doelen hebben zo’n goede reden om het woord te willen verspreiden, de meeste mensen zouden ook super blij zijn om te helpen.
Een andere manier om de kracht van het vragen om UGC te gebruiken, is met beoordelingen.
“Als je je publiek aanmoedigt om beoordelingen over je organisatie achter te laten, kun je je User Generated Content echt verhogen. Dit kan op sociale mediakanalen, Google of andere zakelijke websites zijn. Vergeet niet, als je een negatieve beoordeling krijgt, veeg het dan niet onder het tapijt – confronteer het frontaal ”, zegt Natalie Andersen, de CEO van GetGoodGrade.com .
Betrek mensen
Als je de bovenstaande stappen volgt, krijgt je misschien gewoon veel aandacht. De beste manier om alles bij te houden is door betrokkenheid.
Bedankt mensen voor het volgen, delen en leuk vinden. Volg mensen terug. Plaats andere mensen opnieuw (en geef krediet) en controleer al jouw getagde content. Als je een hashtag-campagne bent begonnen, moet je deze regelmatig controleren.
Als je blijft boeien, krijg je steeds nieuwe volgers. Gebruikers van sociale media reageren niet op robots, ze willen echte interactie en betrokkenheid. Dit zorgt er ook voor dat mensen je berichten ook blijven taggen, leuk vinden en delen.
Inspireren
Als goed doel kun je mensen inspireren en raken met jouw boodschap. Blogs , foto’s en video’s zijn een geweldige manier om een menselijk antwoord te creëren.
“Een combinatie van inhoud en UGC-marketing in combinatie met een sterke aanwezigheid op sociale media kan jouw merk volledig verbeteren, waardoor je een geweldige basis krijgt voor meer kansen”, zegt Ethan Coy, manager sociale media bij BestWritersCanada .
Conclusie
Als jouw goed doel op zoek is naar nieuwe manieren om zijn online aanwezigheid te vergroten, de achterliggende gemeenschap te ontwikkelen en meer donaties te genereren, dan zijn UGC-campagnes wellicht de beste manier voor jou.
Deze aanpak heeft zowel voor grote als voor kleine merken gewerkt, als een kosteneffectieve, praktische marketingcampagne die tijd bespaart en contact houdt met jouw doelgroep.
Dus waar wacht je op? Ga vandaag nog aan de slag met UGC-marketing en ontdek hoe het jouw goed doel tot leven kan brengen.
Lees gerelateerde artikelen
- 9 tips voor een effectieve Goede Doelen website
- 8 Essentiële Social Media Tools voor Goede Doelen
- 8 manieren om in contact te komen met jouw online fondsenwervende community
- SEO en SEM Tips voor Goede Doelen
- Beste online marketing tools voor goede doelen
- Effectieve levenscyclus e-mailmarketing voor goede doelen
- E-mailmarketingstrategieën voor goed doelen
Jij hebt een verhaal te vertellen. Wij willen helpen.
Laten we memorabele content maken en tienduizenden mensen bereiken.