De ultieme gids voor goede doelen e-mailmarketing benchmarks
Verbeter de e-mailmarketingstrategie voor jouw goede doel. Een analyse van meer dan 30 miljard e-mails [ook goede doelen branche].
Campaign Monitor heeft onlangs een gids uitgegeven met benchmarks voor e-mailmarketing in een breed scala van industrieën. Om deze benchmarks te krijgen, werden meer dan 30 miljard e-mails van 2018 (uit meer dan twintig industrieën) geanalyseerd.
Een van de focussectoren was goede doelen .
Lees verder om alles te weten te komen over non-profit e-mailmarketingbenchmarks voor 2019 en hoe je verschillende statistieken kunt gebruiken om jouw eigen e-mailcampagnes te verbeteren.
Goede doelen e-mailmarketing benchmarks
- Open rate: het open rate voor goede doelen was 20,39%. Dit is het hoogste van alle industrieën die in de studie zijn opgenomen.
- Afmeldingspercentage: het afmeldingspercentage voor goede doelen is erg laag. Het gemiddelde voor 2018 ligt op slechts 0,17%.
- Click-to-open-ratio: de click-to-open-e-mail voor goede doelen is relatief hoog. In 2018 was het gemiddelde 12,99%.
- Bouncepercentage: volgens gegevens is het gemiddelde bouncepercentage voor goede-doelen-e-mails slechts 1,09%.
- Spampercentage: het lijkt erop dat goede doelen zich geen zorgen hoeven te maken dat hun e-mails als spam worden gemarkeerd. Het spampercentage in 2018 voor goede doelen is 0%.
Analyse van e-mailmarketingstatistieken om de prestaties te verbeteren
1. E-mail open rate
Dit vertegenwoordigt het percentage abonnees dat jouw e-mailcampagne heeft geopend, van het totale aantal abonnees waarnaar je de e-mail hebt verzonden.
Hier zijn de e-mailelementen die je moet optimaliseren om jouw open rate te verhogen.
- Onderwerpregel
Gebruik woorden waarvan bewezen is dat ze het aantal e-mailopeningen verhogen . Deze omvatten woorden als belangrijk , brekend , vrijwillig en content.
Naast het gebruik van de juiste woorden, moet je ook de lengte van jouw onderwerpregels testen. Experimenteer met zowel korte als lange onderwerpregels om te zien welke beter is voor jouw organisatie.
- Preheader-tekst
Maak een preheader-tekst van 40 tot 50 tekens lang, zodat ze volledig kunnen worden bekeken, zelfs op mobiele apparaten.
- Naam afzender en e-mailadres
Gebruik een e-mail met de naam van een echte persoon binnen jouw organisatie (bijvoorbeeld johndoe@nonprofitorganization.com). Dit maakt jouw e-mail persoonlijker en helpt bij het opbouwen van vertrouwen.
- Verzend tijd en dag
Test het verzenden van jouw e-mails op verschillende dagen om te zien welke dag het hoogste open rate heeft. Volgens de gegevens van Campaign Monitor is de dag met de hoogste e-mail open rate voor goede doelen – 22,90% – zondag. Misschien wil je daar rekening mee houden.
- Content
Segmenteer jouw lijst zodat je eenvoudig relevante en zeer gepersonaliseerde content kunt verzenden.
2. Klik om te openen rate
Dit wordt ook wel click to open genoemd, dit is het percentage e-mailontvangers die op een link of afbeelding in jouw e-mail klikken . Het is een statistiek die vaak wordt gemeten om te bepalen of een e-mailcampagne succesvol was.
Om jouw klik om te openen te vergroten, optimaliseer je het ontwerp en de copy van jouw e-mail zodat deze correct wordt weergegeven op alle apparaten. In dit opzicht is een lay-out met één kolom ideaal. Je moet er ook voor zorgen dat de afbeeldingen die je in jouw e-mails opneemt, snel worden weergegeven op zowel desktop- als mobiele apparaten.
Zorg er bij het opnemen van CTA’s voor dat deze zichtbaar en gemakkelijk te klikken zijn, zelfs op mobiel.
Automatiseer bepaalde e-mails . Je kunt bijvoorbeeld jouw welkomst-e-mails automatiseren, zodat nieuwe abonnees meteen een welkomst-e-mail ontvangen nadat ze zich hebben aangemeld. Dit verbetert de bekendheid van jouw goede doel.
3. E-mail bouncepercentage
Hier zijn stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je een gezond bouncepercentage hebt in 2020.
- Gebruik een vertrouwde ‘Van’-naam zodat jouw abonnees de e-mail gemakkelijk herkennen
- Stuur niet vanaf e-mailadressen zoals noreply@nonprofitorg.com. Ze hebben de neiging om spamfilters te activeren.
- Stuur e-mails uitsluitend naar mensen die zich hebben aangemeld (aangemeld als onderdeel van jouw lijst)
4. Afmeldingspercentage per e-mail
Dit betekent het aantal abonnees dat ervoor kiest geen e-mails meer van jou te ontvangen. Afmeldingspercentage is een cruciale meetwaarde omdat het je een idee geeft van hoeveel van jouw abonnees ongeïnteresseerd of niet tevreden zijn met jouw e-mailcampagnes .
Vermijd hoge afmeld rates door:
- Jouw lijst segmenteren om relevante e-mails naar elk van jouw segmenten te verzenden.
- E-mails automatiseren voor langdurige betrokkenheid
- Stuur re-engagement e-mails naar leden van je lijst die het koud hebben gehad
Hoewel je jouw afmeld rates zeker kunt beheren, moet je er rekening mee houden dat afmeldingen normaal zijn. In feite, organisaties verliezen ongeveer 22,5% van hun e-mail lijst elk jaar .
5. E-mail bouncepercentage
Dit toont het percentage e-mails dat niet is afgeleverd bij de aangewezen ontvangers, van het totale aantal e-mails dat in die campagne is verzonden.
Als je jouw bouncepercentages wilt minimaliseren, moet je deze werkwijzen in gedachten houden.
- Koop in geen geval e-maillijsten.
- Verwijder ongeldige e-mailadressen uit jouw lijst.
- Bevestig dat mensen zich daadwerkelijk willen abonneren door ze een bevestigingsbericht te sturen met een link waarop ze moeten klikken om het opt-in-proces te voltooien.
Conclusie
Nu je een idee hebt van hoe goede doelen e-mail in 2018 heeft gepresteerd, kun je deze gegevens vergelijken met jouw eigen gegevens en de beste basislijn instellen voor jouw komende e-mailcampagnes.
Als je wilt zien hoe goede doelen zich verhouden tot andere sectoren, bekijk dan de Ultimate Email Marketing Benchmarks voor 2019 in zijn geheel.
Lees gerelateerde artikelen
- 6 donor retentiestrategieën voor online fondsenwervers
- Essentiële tools voor succesvolle fondsenwervingscampagnes
- Wat zijn de beste gratis SEO tools voor goede doelen?
- Beste e-mailmarketing tools voor Goede Doelen
- De beste samenwerkingstools voor Goede Doelen
- Hoe vind je de beste hashtags op social media?
- SEO leren – Beginnershandleiding voor zoekmachineoptimalisatie
Jij hebt een verhaal te vertellen. Wij willen helpen.
Laten we memorabele content maken en tienduizenden mensen bereiken.