Wat zijn de beste gratis SEO tools voor goede doelen?
Wil je weten wat de beste SEO-tools zijn voor goede doelen? Bekijk deze line-up van gratis SEO-tools van Michael Vuong.
SEO-tools zijn ongelooflijk belangrijk voor jouw groei en begrip van relevante zoekwoorden voor jouw doelgroep. Hoewel intentie een van de belangrijkste factoren blijft om de aandacht van jouw publiek te behouden. Als je een beperkt marketingbudget heeft, is het moeilijk om merkbekendheid te creëren door middel van betaalde advertenties, laat staan dat je een van die glanzende marketingtools koopt. We hebben een lijst met gratis SEO-tools voor jou samengesteld, zodat je er niet naar hoeft te zoeken.
1. Ubersuggest
Branding staat waarschijnlijk bovenaan jouw lijst met prioriteiten als het gaat om het genereren van bewustzijn voor jouw goede doel. Om meer bekendheid te krijgen, publiceer je waarschijnlijk blogs , artikelen of tekst op jouw website. Met de hoeveelheid content op internet is het echter moeilijk om ze allemaal door te nemen om de jouwe te vinden.
De ‘Ubersuggest’ van Neil Patel heeft dit eenvoudiger gemaakt. Deze gratis te gebruiken SEO-tool kan jouw website binnen enkele seconden analyseren. Met een gebruikersvriendelijke gebruikersinterface kun je eenvoudig door de menu’s navigeren om zorgvuldig te lezen waaraan je moet werken via een siteaudit.
Er is geen vereiste om een account te hebben waardoor deze tool gemakkelijk en snel te gebruiken is. Met deze tool kan elke website worden opgezocht. Misschien wil je wat onderzoek doen naar jouw concurrenten om te zien wat voor soort zoekwoorden ze gebruiken 😉
2. Answerthepublic
Deze prachtig ontworpen website kan jou helpen met het zoekgedrag van de zoekwoorden van de bezoeker. Op basis van jouw gewenste trefwoord is het in staat om een web met long-tail zoekwoorden te genereren. Het kijkt vooral op internet naar vragen die betrekking hebben op het specifieke trefwoord.
Op basis van de vragen die worden gesteld, kan het relevante trefwoorden vinden rond jouw hoofdonderwerp. Helaas kan het systeem geen suggesties doen voor de gewenste taal. Als je je echter hun abonnement kunt veroorloven, wordt deze optie voor je beschikbaar.
3. Google Search Console
Naast Google Analytics is de Search Console van Google een geweldig hulpmiddel om rijke SEO-gegevens te verkrijgen. In tegenstelling tot alle andere tools op de markt, is het in staat om de gegevens rechtstreeks van Google op te halen. Het andere product van Google: Analytics heeft meer beperkingen als het gaat om het analyseren van jouw SEO-prestaties.
Dit is waar de Search Console een aanvulling vormt op de analyse-tool. Met de rank-tracker kun je jouw siterankings op verschillende SERP’s controleren. Naast de pagina’s die zijn geïndexeerd, is er ook een lijst met pagina’s die niet worden geïndexeerd.
Het rapport Indexdekking geeft je verschillende redenen waarom jouw pagina niet wordt geïndexeerd. Dit helpt je om je pagina’s weer op het goede spoor te krijgen. Trouwens. Als je meer wilt weten over SEO, bekijk dan deze informatiebron: SEO leren [newby-friendly guide] .
4. Linkverkenner van Moz
Er zijn veel verschillende factoren om een hoge positie te krijgen binnen Google Zoeken. Een daarvan is gebaseerd op de waarde van jouw link. Als je veel inkomende links heeft van een website met een lage domeinranglijst, heeft dit waarschijnlijk invloed op jouw ranglijst.
De linkverkenner van Moz geeft je inzicht in jouw domein en pagina-autoriteit. Je vraagt je misschien af wat het verschil is tussen deze twee. Domeinautoriteit meet hoofdzakelijk de voorspellende rangschikkingssterkte van de gehele domeinen of subdomeinen, terwijl Page Authority alleen kijkt naar de sterkte van individuele pagina’s.
Hoewel de tool je kan helpen de SEO van jouw goede doel te verbeteren , wordt het echter gebruikt als een vergelijkende statistiek dan als een absolute score. Dit betekent dat er niet echt een goede of slechte score is, je wilt het gewoon beter doen dan je concurrent binnen de SERP.
Het is belangrijk op te merken dat je een account nodig hebt om gebruik te kunnen maken van de linkverkenner van Moz. Een account aanmaken is gratis.
Een andere veel gebruikte statistiek is Trust Flow, die je de scores van externe links naar jouw website geeft. Het toont je in feite de betrouwbaarheid van jouw website. De vertrouwensstroom is te vinden op Majestic nadat je je hebt geregistreerd voor een gratis account (waarmee je drie zoekopdrachten per dag kunt uitvoeren).
5. Yoast WordPress-plug-in
Als jouw website op WordPress draait, zou Yoast een uitstekende aanvulling zijn. De Yoast WordPress-plug-in helpt je de content van jouw website te proeflezen. Door een sleutelzin te gebruiken, kan de plug-in de dichtheid van het trefwoord in jouw tekst herkennen.
Op basis van deze informatie bepaalt het of het gebruik van dat specifieke trefwoord voldoende is. Naast de SEO-hulp beoordeelt het ook jouw content op leesbaarheid. Er worden enkele tips gegeven om jouw tekst indien nodig te verbeteren. De tool is eenvoudig te gebruiken en kan jouw SEO en leesbaarheid op jouw website aanzienlijk verbeteren.
6. BuzzSumo
Wanneer je voor SEO geoptimaliseerde content maakt, ligt de nadruk niet alleen op ‘het systeem gamen’. Jouw content moet ook jouw doelgroep aanspreken. Buzzsumo is een geweldig hulpmiddel om op de hoogte te blijven van alles wat met jouw branche te maken heeft.
Buzzsumo’s tool kan jou helpen bij het analyseren van content uit het verleden, evenals de beïnvloeder verbonden met specifieke zoekwoorden. Weet welke content het meest wordt gelezen over het onderwerp en pas jouw content aan de doelgroep aan.
7. SimilarWeb
SimilarWeb is een gratis webanalysetool die je na registratie kunt gebruiken. Met een gemakkelijk te vinden gebruikersinterface kun je deze tool gebruiken om jouw verkeer, verwijzingen, sociale als een extra naast Google Analytics te analyseren. Ik heb dit echter hoofdzakelijk als een vergelijkend hulpmiddel gebruikt.
De bovengenoemde categorieën kunnen worden gebruikt om jouw website voor analytische doeleinden naast jouw directe concurrent te plaatsen. Het gebruik van gegevens van jouw concurrent naast die van jou geeft je de juiste inzichten in wat je hebt gemist en kan verbeteren.
Auteur Bio:
Michael Vuong maakt prachtige content voor GlobalOwls en haar partners en helpt met Social Media-strategieën. Zie wat hij heeft geschreven op GlobalOwls .
Lees gerelateerde artikelen
- 10 manieren hoe Goede Doelen met SEO kunnen starten
- De ultieme gids voor goede doelen e-mailmarketing benchmarks
- Hoe creëer je een effectieve contentstrategie voor Goede Doelen
- Leuke fondsenwerving ideeën voor goede doelen
- Social Media Monitoring Tools voor Goede Doelen
- 5 landing pagina voorbeelden voor Goede Doelen
- 5 Fouten die goede doelen maken bij het plannen van evenementen
Jij hebt een verhaal te vertellen. Wij willen helpen.
Laten we memorabele content maken en tienduizenden mensen bereiken.