Hoe creëer je een effectieve contentstrategie voor Goede Doelen
Waarom is Content Marketing belangrijk voor goede doelen en hoe maak je een effectieve Content Marketing-strategie voor je goede doel? Bekijk de tips van Josh Wardini.
In de steeds evoluerende digitale wereld heeft elke organisatie een solide online aanwezigheid nodig om hun beoogde publiek te bereiken en te verbinden. Voor goede doelen is digitale marketing een paradijs door de lage kosten maar effectieve vermogen om sociaal bewustzijn op te bouwen , fondsenwervende inspanningen te versterken en hun belangenbehartiging te verspreiden.
Met behulp van verschillende digitale kanalen kun je de boodschap overbrengen en jouw visie realiseren. Een van de belangrijkste tactieken voor digitale marketing is zoekmachineoptimalisatie (SEO) .
Het is een kosteneffectieve manier om verkeer voor jouw goede doel te genereren en het pad van jouw potentiële donoren en vrijwilligers te bepalen. Statistieken tonen zelfs aan dat zoekmachines daadwerkelijk 300% meer verkeer naar sites genereren dan sociale media .
Hoewel technische aspecten van SEO zoals sitemapping, linkbuilding en trefwoordonderzoek belangrijk zijn, is er nog een overweging die steeds opnieuw moet worden benadrukt: contentstrategie.
De meeste zoekmachines geven de voorkeur aan websites met nieuwe en originele content , en neigen ze hoger te rangschikken op de resultatenpagina van de zoekmachine. Het produceren van content van hoge kwaliteit biedt ook waarde voor jouw lezers die uitkijken naar informatieve en relevante content.
Het hebben van een goede contentstrategie die hand in hand gaat met jouw SEO-inspanningen kan wonderen verrichten voor jouw organisatie. Hoe begin je eraan?
Content uitlijning
Het eerste wat je moet doen bij het plannen van jouw contentstrategie is het identificeren van de doelen van jouw organisatie. Wat probeer je te bereiken? Of het nu gaat om het vaststellen van de online aanwezigheid van jouw goede doel, het aantrekken van bezoekers naar jouw websites, het uitnodigen van donoren en vrijwilligers, of het genereren van fondsen , je moet ervoor zorgen dat jouw doelen en content strategie op elkaar zijn afgestemd.
De doelen en prioriteiten van jouw organisatie bepalen de invalshoek en de drive van jouw content, waardoor het effectiever is in het vasthouden van de aandacht van jouw publiek en hen overtuigt om actie te ondernemen.
Begrijp je publiek
Voordat je begint met het maken van jouw content, moet je eerst jouw publiek leren kennen. Het is een essentiële stap naar een succesvolle contentstrategie. Door het gedrag van jouw doelgroep te kennen en te begrijpen, kun je bepalen wat voor soort content je wilt delen en op welk platform.
Als jouw organisatie weeskinderen verzorgt, moet je ervoor zorgen dat de content relevant en aantrekkelijk genoeg is voor diegenen die willen helpen bij jouw goede doel.
Plan een content agenda
Planning is de sleutel tot elke strategie. Een redactionele kalender kan je helpen bij het plannen van het soort content dat je gaat produceren en wanneer en waar je het gaat verspreiden. Is een blogbericht voldoende of moet je de hulp van sociale media inschakelen om meer bereik te krijgen ? Moet je kiezen voor op tekst gebaseerde content of videomarketing uitproberen?
Jouw redactionele kalender maximaliseert de effectiviteit van jouw strategie, waardoor je voldoende tijd hebt om te werken aan hoogwaardige en originele content die jouw publiek graag op consistente basis zal consumeren.
Controleer jouw bestaande content
Het feit dat je content op jouw website en sociale mediapagina ‘s hebt gepubliceerd, betekent niet dat jouw werk daar eindigt. Jouw contentstrategie is een continu proces dat voortdurend moet worden gevolgd. Je moet ervoor zorgen dat de content die je eerder hebt geproduceerd in overeenstemming is met je doelen en nog steeds relevant is in de huidige tijd.
De beste manier om dit te doen, is om jouw website en andere digitale kanalen te controleren. Dit helpt jou ook om verbeteringsgebieden te identificeren en te bepalen welk content type het beste werkt om jouw doelgroep te betrekken en de doelstellingen van jouw goede doel te bereiken.
Conclusie
Wanneer je over een effectieve contentstrategie beschikt, kun je verbluffende resultaten verwachten, vooral als het gaat om het verbeteren van jouw SEO-strategie. content helpt jouw SEO-doelen te actualiseren , van het gebruik van goed onderzochte zoekwoorden tot het bouwen van koppelingen die de geloofwaardigheid van jouw goede doel kunnen vergroten.
In feite kan SEO-marketing zonder een contentstrategie behoorlijk nutteloos zijn. Goede content zorgt voor een gestage stroom van verkeer en hogere rankings in SERP’s. Beide hebben elkaar nodig om succesvol te blijven.
Lees gerelateerde artikelen
- 6 donor retentiestrategieën voor online fondsenwervers
- Essentiële tools voor succesvolle fondsenwervingscampagnes
- Wat zijn de beste gratis SEO tools voor goede doelen?
- Beste e-mailmarketing tools voor Goede Doelen
- De beste samenwerkingstools voor Goede Doelen
- Hoe vind je de beste hashtags op social media?
- SEO leren – Beginnershandleiding voor zoekmachineoptimalisatie
Jij hebt een verhaal te vertellen. Wij willen helpen.
Laten we memorabele content maken en tienduizenden mensen bereiken.